Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €39,95 en voor België +€3,-
Klantenservice 085-130 43 49
Caravan Onderhoud

Caravan onderhoud- en schoonmaaktips: Hoe blijft jouw caravan in perfecte staat? [Stappenplan]

Nederland is een kampeerland: één op de negen huishoudens heeft in 2020 een caravan of camper. Dit zijn ongeveer 558.000 meerpersoonshuishoudens bij elkaar. Dat veel mensen het fijn vinden om met een camper of caravan op pad te gaan, is ook niet zo gek. Met de camper ontsnap je even aan het hectische, alledaagse leven en kom je tot rust in de natuur.

badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken én schoonhouden in een handomdraai

De wind waait, het regent en het begint al weer snel te schemeren. Het is koud en na een lange werkdag wilt u gewoon lekker even onder de douche of in bad. Comfortabel en warm. U ligt lekker in bad en slaakt een diepe zucht van voldoening. Dit is het leven! U blik begint nu echter te verdwalen en u ziet zwarte vlekjes op uw plafond en in de naden tussen uw tegels zitten. U wilt het niet zien en kijk weg naar de glazen wand.

Hoe maak je kunststof kozijnen schoon?

Schoonmaak Tips! Hoe maak je kunststof kozijnen schoon?

Wie houdt er niet van veel licht in huis? Veel ramen maken dat iemand zich prettiger voelt. Zonlicht is goed voor de biologische ritmes en het humeur. Maar met veel ramen, komen veel kozijnen. Kozijnen zijn belangrijk, ze isoleren en geven het huis sfeer. Maar tegelijkertijd verzamelt stof en vuil zich gemakkelijk op de richels en buitenkant van de kozijnen. Hoe kunt u de kozijnen zo goed mogelijk schoonmaken? En wat maakt het onderhoud gemakkelijker?

nano coatings luchtvaart Lenano schoonmaakgemak

Nano coatings in de luchtvaart

Er komt een heleboel bij kijken om een vliegtuig in de lucht te houden. Gelukkig komen er steeds weer nieuwe technologieën die zo’n vliegmachine, sneller, goedkoper en milieuvriendelijker maken. Een nano coating is daar tegenwoordig een belangrijke factor in. Het aanbrengen van een coating op de romp van het vliegtuig kan wel 2% brandstof besparen. Dat is best rendabel als je weet hoeveel kerosine zo’n beest slurpt en hoeveel kilometers die maakt.

Ramen-schoonmaken-met-nano-coating-Lenano-schoonmaakgemak

Ramen schoonmaken met nano coating

Heerlijk, die zon. Het is al wekenlang goed weer en er is bijna geen regen. Maar juist dan ziet u hoe vies de ramen zijn. Het felle zonlicht laat alle modder en vet vlekken duidelijk zien. Als u goed kijkt ziet u misschien nog wel hele kleine afdrukken zien van de waterdruppels die met de vorige regenbui mee waren gekomen. Wanneer was de laatste regenbui ook alweer?

Motor-schoonmaken-Lenano-schoonmaakgemak

Je motor schoonmaken en gemakkelijk schoon houden?

Motorrijden wordt steeds populairder in Nederland. Heerlijk in de zomer, lekker er op uit en zonder vervelende files. Motorrijden is gewoon heel ontspannend. Er staan volgens het CBS dan ook al meer dan 650.000 motoren geregistreerd in Nederland. Al deze motoren moeten natuurlijk goed onderhouden worden.

Nano-coating-voor-uw-caravan-en-boot

Nano coatings voor uw caravan en boot

De vakantie staat weer voor de boeg. U heeft de caravan al uit de opslag gehaald en u heeft de koffers al gepakt. De vakantie kan eindelijk beginnen. Er op uit in eigen land of aan het strand in een exotisch oord. U bent klaar om op weg te gaan. Natuurlijk wilt u zonder zorgen op weg en daarom heeft u alles goed voorbereid. Een schone auto en een schone caravan horen daar bij.

Een mooie tuin met nano steen coating - Lenano schoonmaakgemak

Een mooie tuin met Nano Steen Coating

Wij vinden ze wel mooi, die strakke Zen tuinen. Natuurlijk, smaken verschillen. Er zijn echter maar weinig mensen die niet op de een of andere manier kunnen genieten van mooi steenwerk. Uw stenen paadje in de tuin bijvoorbeeld, die heeft u vast zelf uitgekozen. Steenwerk kunt u zowel binnen als buiten toepassen. Denk maar eens aan een traditionele Romeinse tuin of huiskamer vol met marmer en kalksteen.

Vele-toepassingen-nano-coatings-Lenano-schoonmaakgemak

De vele toepassingen van Nano Coatings

Sinds de opkomst van de nano technologie zijn er veel ontwikkelingen geweest in de toepassingen van deze technologie. Met de natuur zelf als voorbeeld, kunnen er enorm veel eigenschappen aan een stof worden toegevoegd. Zo is dat ook gedaan bij de nano coatings van Lenano. De structuur van deze coatings zijn gebaseerd op de structuur van een lotusbloem. Tegenwoordig heeft Lenano zijn coatings zo ver weten te ontwikkelen dat ze zo goed als overal toepasbaar zijn.

Goede-nachtrust-begint-bij-een-schoon-huis-Lenano-schoonmaakgemak

Een goede nachtrust begint bij een schoon huis!

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) kwam onlangs met verassende cijfers: Een op de twintig Nederlanders kampt met slaapgebrek. Bij tien procent van die mensen is het probleem zelfs ernstig. Nu kan slaapgebrek vervelend zijn: gapen, een extra bakje koffie of geen zin om te werken. Maar duurt dit probleem voort, kan het ernstige gevolgen hebben. Na een slecht humeur, vergeetachtigheid en een slechte concentratie kan het uiteindelijk ervoor zorgen dat u ernstig ziek wordt.

Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak Lenano schoonmaakgemak

De voorjaarschoonmaak komt er weer aan!

De klok is weer een uur vooruit gegaan. Dat betekent dat het weer langer licht is. De vogeltjes fluiten, de jassen gaan weer uit, de bloemen beginnen langzaam te bloeien en overal spelen de kinderen weer buiten. Het is lente. En dat betekent: Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Vader en moeder deden het vroeger al, opa en oma deden het ook elk jaar weer en de generatie voor hun moesten er elk jaar ook weer aan geloven. Al van oudsher is het de traditie om in deze tijd van het jaar het huis even flink onder handen te nemen.

Risico's gebruik nano coating? Lenano schoonmaakgemak

Wat zijn de risico’s van het gebruik van nano coating?

De eerste reacties waren enthousiast. Nanotechnologie zou de toekomst compleet veranderen, op langere termijn. Het manipuleren van stoffen op moleculair niveau deed veel wetenschappers de fantasie op hol slaan. Maar er kwam ook kritiek. In het verleden is vaker gebleken dat nieuwe uitvindingen schadelijk bleken te zijn voor de gezondheid. Madam Curie is misschien wel het meest bekende voorbeeld hiervan.

Wat is precies het lotuseffect Lenano schoonmaakgemak

Wat is nu precies het Lotuseffect?

Snellere zwemkleding door het gebruik van haaienhuid, met gekkovoeten een wand beklimmen of vocht opvangen zoals de woestijnkever uit Afrika. De natuur weet de wetenschap keer op keer te inspireren om nieuwe technieken uit te vinden. Dit is allemaal mogelijk door het gebruik van nanotechnologie. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is slechts een kwestie van tijd en ontwikkeling.

Hygiene in sport kleedkamers Lenano schoonmaakgemak

Hygiene in sport kleedkamers

De Spelen zijn weer voorbij, maar het sportseizoen 2018 begint pas. Zo staan er dit jaar naast de normale evenementen onder andere een WK schaatsen, een zeiltoernooi en een volleybaltoernooi op de agenda. Sport is in, sport is gezond, voor zowel lichaam als geest. Zelfs met dit ijzige, koude weer. Maar ook als u sport liggen er gezondheidsrisico’s op de loer.

Nanotechnologie in de winter sport Lenano schoonmaakgemak

Nanotechnologie in de winter sport

Eigenlijk willen we hier in Nederland nergens onderdoen voor de rest van de wereld. En dat doen we ook niet. We zijn de beste baggeraars, we hadden het eerst een internetverbinding met de Verenigde Staten, we bouwen de beste dijken, we polderen de grootste vlaktes in en noem zo nog maar een tal van onderwerpen op waar we onszelf op de kaart zetten, wereldwijd.