Voor 16:00 besteld, volgende dag in huis!

Gratis verzending vanaf €60 en in België vanaf €75

Klantenservice 085-1301292

Motor-schoonmaken-Lenano-schoonmaakgemak

Motorrijden wordt steeds populairder in Nederland. Heerlijk in de zomer, lekker er op uit en zonder vervelende files. Motorrijden is gewoon heel ontspannend. Er staan volgens het CBS dan ook al meer dan 650.000 motoren geregistreerd in Nederland. Al deze motoren moeten natuurlijk goed onderhouden worden.

Vliegjes op je helm, verbleekte kleuren door de zon en die vervelende krassen van die ene keer dat hij was omgevallen. Als motorliefhebber wil je natuurlijk ook de blits kunnen maken, en wil je dat je motor er te allen tijde schoon en netjes uitziet . Daarnaast wil je hem ook gewoon goed onderhouden voor het geval dat je hem wilt inruilen voor een nieuw model.

Lees verder

Een mooie tuin met nano steen coating - Lenano schoonmaakgemak

Wij vinden ze wel mooi, die strakke Zen tuinen. Natuurlijk, smaken verschillen. Er zijn echter maar weinig mensen die niet op de een of andere manier kunnen genieten van mooi steenwerk. Uw stenen paadje in de tuin bijvoorbeeld, die heeft u vast zelf uitgekozen. Steenwerk kunt u zowel binnen als buiten toepassen. Denk maar eens aan een traditionele Romeinse tuin of huiskamer vol met marmer en kalksteen.

Hier in Nederland kennen we vooral onze traditionele stadskernen vol met culturele gebouwen van baksteen. In de moderne bouwkunde wordt echter steeds vaker voor goedkopere alternatieven gekozen, dus we moeten zuinig zijn op het steenwerk wat we hebben staan. U wilt vast ook wel zuinig zijn op uw steenwerk thuis. Lenano heeft de oplossing voor u.

Lees verder

Goede-nachtrust-begint-bij-een-schoon-huis-Lenano-schoonmaakgemak

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) kwam onlangs met verassende cijfers: Een op de twintig Nederlanders kampt met slaapgebrek. Bij tien procent van die mensen is het probleem zelfs ernstig. Nu kan slaapgebrek vervelend zijn: gapen, een extra bakje koffie of geen zin om te werken. Maar duurt dit probleem voort, kan het ernstige gevolgen hebben. Na een slecht humeur, vergeetachtigheid en een slechte concentratie kan het uiteindelijk ervoor zorgen dat u ernstig ziek wordt.

Nu denkt u misschien dat het simpel op te lossen is door vroeger naar bed te gaan de volgende avond. Helaas lukt dat de meeste mensen niet. Natuurlijk zijn er allerlei dingen die het slapen kunnen vermoeilijken zoals een mobiele telefoon of te hoge temperaturen in de slaapkamer. Maar waar de meeste mensen niet aan denken is een schoon bed! Schone lakens, een schoon tapijt of schone gordijnen in de slaapkamer kunnen gewoon het verschil maken tussen een goede nachtrust en slapeloze nachten.

Lees verder

Risico's gebruik nano coating? Lenano schoonmaakgemak

De eerste reacties waren enthousiast. Nanotechnologie zou de toekomst compleet veranderen, op langere termijn. Het manipuleren van stoffen op moleculair niveau deed veel wetenschappers de fantasie op hol slaan. Maar er kwam ook kritiek. In het verleden is vaker gebleken dat nieuwe uitvindingen schadelijk bleken te zijn voor de gezondheid. Madam Curie is misschien wel het meest bekende voorbeeld hiervan.

De Gezondheidsraad, een onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan dat zich bezighoudt met de volksgezondheid, stelde in 2006 zelfs dat de kleine deeltjes schadelijk konden zijn voor mensen en milieu. Juist omdat de deeltjes zo klein zijn en een hoge reactiviteit hebben, kunnen ze gemakkelijker barrières passeren en hebben ze een grote potentie bepaalde reacties op te wekken.

Lees verder

Hygiene in sport kleedkamers

Hygiene in sport kleedkamers Lenano schoonmaakgemak

De Spelen zijn weer voorbij, maar het sportseizoen 2018 begint pas. Zo staan er dit jaar naast de normale evenementen onder andere een WK schaatsen, een zeiltoernooi en een volleybaltoernooi op de agenda. Sport is in, sport is gezond, voor zowel lichaam als geest. Zelfs met dit ijzige, koude weer. Maar ook als u sport liggen er gezondheidsrisico’s op de loer.

Lees verder

Nano-coating-voor-uw-caravan-en-boot

De vakantie staat weer voor de boeg. U heeft de caravan al uit de opslag gehaald en u heeft de koffers al gepakt. De vakantie kan eindelijk beginnen. Er op uit in eigen land of aan het strand in een exotisch oord. U bent klaar om op weg te gaan. Natuurlijk wilt u zonder zorgen op weg en daarom heeft u alles goed voorbereid. Een schone auto en een schone caravan horen daar bij.

Lees verder

De vele toepassingen van Nano Coatings

Vele-toepassingen-nano-coatings-Lenano-schoonmaakgemak

Sinds de opkomst van de nano technologie zijn er veel ontwikkelingen geweest in de toepassingen van deze technologie. Met de natuur zelf als voorbeeld, kunnen er enorm veel eigenschappen aan een stof worden toegevoegd. Zo is dat ook gedaan bij de nano coatings van Lenano. De structuur van deze coatings zijn gebaseerd op de structuur van een lotusbloem. Tegenwoordig heeft Lenano zijn coatings zo ver weten te ontwikkelen dat ze zo goed als overal toepasbaar zijn.

Lees verder

De voorjaarschoonmaak komt er weer aan!

Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak Lenano schoonmaakgemak

De klok is weer een uur vooruit gegaan. Dat betekent dat het weer langer licht is. De vogeltjes fluiten, de jassen gaan weer uit, de bloemen beginnen langzaam te bloeien en overal spelen de kinderen weer buiten. Het is lente. En dat betekent: Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Vader en moeder deden het vroeger al, opa en oma deden het ook elk jaar weer en de generatie voor hun moesten er elk jaar ook weer aan geloven. Al van oudsher is het de traditie om in deze tijd van het jaar het huis even flink onder handen te nemen.

Lees verder

Wat is nu precies het Lotuseffect?

Wat is precies het lotuseffect Lenano schoonmaakgemak

Snellere zwemkleding door het gebruik van haaienhuid, met gekkovoeten een wand beklimmen of vocht opvangen zoals de woestijnkever uit Afrika. De natuur weet de wetenschap keer op keer te inspireren om nieuwe technieken uit te vinden. Dit is allemaal mogelijk door het gebruik van nanotechnologie. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is slechts een kwestie van tijd en ontwikkeling.

Dit geldt ook voor het lotuseffect waarmee Lenano zijn coatings voorziet. De Lotusbloem is van nature waterafstotend en wetenschappers hebben deze techniek na weten te bootsen door de structuur van de bloem te bestuderen op moleculair niveau. Dit zorgt voor een innovatief product geschikt om zo goed als alle materialen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Lees verder

Nanotechnologie in de winter sport

Nanotechnologie in de winter sport Lenano schoonmaakgemak

Eigenlijk willen we hier in Nederland nergens onderdoen voor de rest van de wereld. En dat doen we ook niet. We zijn de beste baggeraars, we hadden het eerst een internetverbinding met de Verenigde Staten, we bouwen de beste dijken, we polderen de grootste vlaktes in en noem zo nog maar een tal van onderwerpen op waar we onszelf op de kaart zetten, wereldwijd.

Maar ook in de sportwereld doen we voor geen ander land onder. Presteren de heren iets minder, dan komen de vrouwen even laten zien hoe het moet. Ook bij de afgelopen Olympische Winterspelen in Pyongyang deden we weer succesvol mee. Twintig medailles hebben onze sporters gehaald. We laten geen kans liggen om die oranje vlag weer eens te laten wapperen.

Lees verder