Voor 16:00 besteld, volgende dag in huis!

Gratis verzending vanaf €60 en in België vanaf €75

Klantenservice 085-1301292

Goede-nachtrust-begint-bij-een-schoon-huis-Lenano-schoonmaakgemak

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) kwam onlangs met verassende cijfers: Een op de twintig Nederlanders kampt met slaapgebrek. Bij tien procent van die mensen is het probleem zelfs ernstig. Nu kan slaapgebrek vervelend zijn: gapen, een extra bakje koffie of geen zin om te werken. Maar duurt dit probleem voort, kan het ernstige gevolgen hebben. Na een slecht humeur, vergeetachtigheid en een slechte concentratie kan het uiteindelijk ervoor zorgen dat u ernstig ziek wordt.

Nu denkt u misschien dat het simpel op te lossen is door vroeger naar bed te gaan de volgende avond. Helaas lukt dat de meeste mensen niet. Natuurlijk zijn er allerlei dingen die het slapen kunnen vermoeilijken zoals een mobiele telefoon of te hoge temperaturen in de slaapkamer. Maar waar de meeste mensen niet aan denken is een schoon bed! Schone lakens, een schoon tapijt of schone gordijnen in de slaapkamer kunnen gewoon het verschil maken tussen een goede nachtrust en slapeloze nachten.

Lees verder

Risico's gebruik nano coating? Lenano schoonmaakgemak

De eerste reacties waren enthousiast. Nanotechnologie zou de toekomst compleet veranderen, op langere termijn. Het manipuleren van stoffen op moleculair niveau deed veel wetenschappers de fantasie op hol slaan. Maar er kwam ook kritiek. In het verleden is vaker gebleken dat nieuwe uitvindingen schadelijk bleken te zijn voor de gezondheid. Madam Curie is misschien wel het meest bekende voorbeeld hiervan.

De Gezondheidsraad, een onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan dat zich bezighoudt met de volksgezondheid, stelde in 2006 zelfs dat de kleine deeltjes schadelijk konden zijn voor mensen en milieu. Juist omdat de deeltjes zo klein zijn en een hoge reactiviteit hebben, kunnen ze gemakkelijker barrières passeren en hebben ze een grote potentie bepaalde reacties op te wekken.

Lees verder

Hygiene in sport kleedkamers

Hygiene in sport kleedkamers Lenano schoonmaakgemak

De Spelen zijn weer voorbij, maar het sportseizoen 2018 begint pas. Zo staan er dit jaar naast de normale evenementen onder andere een WK schaatsen, een zeiltoernooi en een volleybaltoernooi op de agenda. Sport is in, sport is gezond, voor zowel lichaam als geest. Zelfs met dit ijzige, koude weer. Maar ook als u sport liggen er gezondheidsrisico’s op de loer.

Lees verder

Kunststof-tuinmeubelen-mooi-houden-Lenano-schoonmaakgemak

Als het winterzonnetje zo lekker schijnt zoals die deze week een paar keer lekker heeft geschenen, zou u zomaar al zin de zomer krijgen. Misschien duurt de winter u alweer veel te lang en verlangt u allang naar de zomer. Om u even af te leiden van het koude winterweer zou u uw tuinmeubelen al vast eens uit de schuur kunnen halen voor een goede schoonmaakbeurt. Met het zonnetje lekker door het raam waant u zich alvast in de zomer.

Helaas wordt kunststof nogal snel vies en lelijk, zeker wanneer het blootgesteld wordt aan invloeden vanuit de natuur. Groene aanslag, modder, kalk en schimmel kan uw tuinmeubilair uiteindelijk ook doen verweren, zelfs wanneer we het over kwalitatief beter plastic hebben dat wordt gebruikt bij duurdere stoelen, banken en tafels. Het ziet er sowieso al snel niet meer netjes uit.

Lees verder

Textiel nano coating voor bescherming van kleding & schoenen

Het nieuwe jaar is nu in volle gang, maar met het weer wil het voorlopig nog niet opschieten. We zitten momenteel midden in de winter en het is behoorlijk nat. natuurlijk zijn we dat in Nederland onderhand wel gewend. Maar het nieuwe jaar brengt ook weer nieuwe voornemens met zich mee. Die wintervetjes moeten er misschien nog af en joggen is hoe we dat doen in Nederland.

Maar met dit natte weer haalt u liever niet uw nieuwste sneakers uit de kast. Ook uw winterkleding krijgt regelmatig een bui te verduren en al snel ruikt het niet zo fris meer. Elke dag weer in de wasmachine gaat ook niet, want u heeft uw winterkleding bijna elke dag nodig. Lenano heeft voor u de oplossing. Lenano Textiel Nano Coating beschermt uw schoenen, kleding en ander textiel, het hele jaar door.

Lees verder

De voorjaarschoonmaak komt er weer aan!

Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak Lenano schoonmaakgemak

De klok is weer een uur vooruit gegaan. Dat betekent dat het weer langer licht is. De vogeltjes fluiten, de jassen gaan weer uit, de bloemen beginnen langzaam te bloeien en overal spelen de kinderen weer buiten. Het is lente. En dat betekent: Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Vader en moeder deden het vroeger al, opa en oma deden het ook elk jaar weer en de generatie voor hun moesten er elk jaar ook weer aan geloven. Al van oudsher is het de traditie om in deze tijd van het jaar het huis even flink onder handen te nemen.

Lees verder

Wat is nu precies het Lotuseffect?

Wat is precies het lotuseffect Lenano schoonmaakgemak

Snellere zwemkleding door het gebruik van haaienhuid, met gekkovoeten een wand beklimmen of vocht opvangen zoals de woestijnkever uit Afrika. De natuur weet de wetenschap keer op keer te inspireren om nieuwe technieken uit te vinden. Dit is allemaal mogelijk door het gebruik van nanotechnologie. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is slechts een kwestie van tijd en ontwikkeling.

Dit geldt ook voor het lotuseffect waarmee Lenano zijn coatings voorziet. De Lotusbloem is van nature waterafstotend en wetenschappers hebben deze techniek na weten te bootsen door de structuur van de bloem te bestuderen op moleculair niveau. Dit zorgt voor een innovatief product geschikt om zo goed als alle materialen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Lees verder

Nanotechnologie in de winter sport

Nanotechnologie in de winter sport Lenano schoonmaakgemak

Eigenlijk willen we hier in Nederland nergens onderdoen voor de rest van de wereld. En dat doen we ook niet. We zijn de beste baggeraars, we hadden het eerst een internetverbinding met de Verenigde Staten, we bouwen de beste dijken, we polderen de grootste vlaktes in en noem zo nog maar een tal van onderwerpen op waar we onszelf op de kaart zetten, wereldwijd.

Maar ook in de sportwereld doen we voor geen ander land onder. Presteren de heren iets minder, dan komen de vrouwen even laten zien hoe het moet. Ook bij de afgelopen Olympische Winterspelen in Pyongyang deden we weer succesvol mee. Twintig medailles hebben onze sporters gehaald. We laten geen kans liggen om die oranje vlag weer eens te laten wapperen.

Lees verder

Bescherm motor, scooter en fiets tijdens winter - Lenano schoonmaakgemak

Weer of geen weer. Door de modder, door het zand of door de sneeuw. Als echte liefhebber gaat u geen uitdaging uit de weg. De eerste fietstochten van het jaar staan alweer gepland en u wilt er graag bij zijn. Of misschien wilt u even met de motor naar Spanje of Italië. Dat kan altijd natuurlijk.

Belangrijk is dat u uw fiets of motor regelmatig onderhoud. Of u nu professioneel wedstrijden rijdt of gewoon prettig wilt rijden ondanks barre omstandigheden, gebrek aan onderhoud kan zelfs gevaarlijk zijn in het verkeer. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen in de nanotechnologie heeft Lenano een nano coating die u speciaal voor uw fiets of motor kunt gebruiken.

Lees verder

Schutting-&-tuinmeubilair-in-topconditie Lenano schoonmaakgemak

De schade was enorm. Bomen, schuttingen, dakpannen en zelfs gevelstukken kwamen los. Natuurlijk heeft u uw tuinmeubilair binnengehaald, maar de kans is groot dat uw schutting niet meer helemaal overeind staat. Die moeten dus gerepareerd worden. Of beter nog, een hele nieuwe schutting als het budget het toelaat uiteraard. Misschien is uw meubilair toch ergens heengevlogen en heeft u weer nieuwe nodig.

Lees verder

Over ons

Lenano realiseert eenvoudig schoonmaken met nano coatings voor elk huishouden. Nanotechnologie in onze professionele productlijn zorgen voor een speciale coating waardoor vuil zich niet kan hechten aan alle oppervlakten in en om het huis.

Lenano

Bornholmstraat 16a
9723 AX Groningen
Nederland

Telefoon: 085-1301292
E-mail: [email protected]

Social

Webwinkel Keurmerk

© 2018 Lenano.nl - Alle rechten voorbehouden