Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €39,95 en voor België +€3,-
Klantenservice 085-130 43 49

Nanotechnologie in de winter sport

Nanotechnologie in de winter sport Lenano schoonmaakgemak

Eigenlijk willen we hier in Nederland nergens onderdoen voor de rest van de wereld. En dat doen we ook niet. We zijn de beste baggeraars, we hadden het eerst een internetverbinding met de Verenigde Staten, we bouwen de beste dijken, we polderen de grootste vlaktes in en noem zo nog maar een tal van onderwerpen op waar we onszelf op de kaart zetten, wereldwijd.

Maar ook in de sportwereld doen we voor geen ander land onder. Presteren de heren iets minder, dan komen de vrouwen even laten zien hoe het moet. Ook bij de afgelopen Olympische Winterspelen in Pyongyang deden we weer succesvol mee. Twintig medailles hebben onze sporters gehaald. We laten geen kans liggen om die oranje vlag weer eens te laten wapperen.

De reden dat we op zoveel vlakken meedoen wereldwijd, is kennis. Kennis en technologie. Kennis en technologie in de sport helpt onze jonge talenten om zich van jongs af aan maximaal te ontwikkelen en maximaal te presteren. Of het nu om sport of industrie gaat, de technologie houdt ons overal in de race.

Nanotechnologie in de winter sport

Onze olympische sporters maken er ook gebruik van. Nano coatings voor hun materiaal. En niet alleen de wintersporters. Maar eigenlijk voor alle sporten kan een nano coating het verschil maken. Denkt u maar eens aan alle viezigheid die u tijdens een race mee kan nemen op uw schaats, ski of uw snowboard.

In de zomer geldt dat natuurlijk ook voor de fiets bijvoorbeeld. Bij het wielrennen en vooral bij het mountainbiken kan de fiets enorm smerig worden. Minder vuil betekent ook minder weerstand. Een goede coating laat de fiets soepeler lopen, de ski, snowboard of schaats soepeler glijden.

Misschien vraagt u zich af hoe dat allemaal kan. De coating trekt diep in het oppervlak door en hecht zich aan de structuur op moleculair niveau. Daar blijft de coating zitten om uw materieel voorgoed te beschermen. Natuurlijk staat het ook beter wanneer onze sporters zonder vuil op hun materieel op het podium staan en hun zoveelste medaille in de lucht houden voor de fotoshoot.

Aanbrengen van de nano coating

Nano Coating van Lenano is gemakkelijk aan te brengen. Het oppervlak dient vuil en vetvrij te zijn. Lenano staat voor schoonmaakgemak, dus we leveren daarom een sterke reiniger mee in een handige spuitfles. Als het oppervlak mooi schoon is, is het tijd om de coating aan te brengen. U dient het flesje eerst even goed te schudden zodat alle nano deeltjes goed verdeeld worden in de coating.

Daarna brengt u de coating dunnetjes aan op het oppervlak met de bijgeleverde microvezeldoek en kunt u de coating voorzichtig uitwrijven. De coating heeft even een paar minuten nodig om in het oppervlak te trekken. Eventuele restanten van de coating kunt u gemakkelijk uitpoetsen met een droge doek. De coating is zeer duurzaam, maar na slijtage bij jarenlang gebruik kunt u altijd een extra laagje aanbrengen.

Ondertussen kunt u nog even genieten van de vers gevallen sneeuw. Lenano wenst u nog veel winterpret!