Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €60 en in België vanaf €75
Klantenservice 085-130 43 49

Nanotechnologie in 2018

Nanotechnologie -Lenano-schoonmaakgemak

Allereerst krijgt u de beste wensen voor 2018 van Lenano schoonmaakgemak! 2017 zit er alweer op en we kunnen weer beginnen met een schone lei. En met een schone auto. Een schone caravan, een schone badkamer, schone zonnepanelen en een schone gevel. Allemaal dankzij het schoonmaakgemak van Lenano en de nanotechnologie die vandaag de dag steeds populairder wordt!

De afgelopen jaren zijn enorm innovatief geweest wanneer het gaat om de technologische ontwikkelingen op het gebied van nanotechnologie. Zo gebruiken we bij Lenano vocht en vuilafstotende lagen, antibacteriële stoffen en zelfherstellende lagen voor bijvoorbeeld autolakken. Bovendien zijn deze stoffen ook nog eens biologisch afbreekbaar!

De vraag is nu, zo aan het begin van het nieuwe jaar wat de toekomst ons gaat brengen in de nanotechnologie.

De rol van Nederland

Ons klein kikkerlandje is niet zomaar een land. In veel dingen staan we voorop of doen we het op wereldschaal gewoon ontzettend goed. Denk maar aan sport, technologie, de waterbouw en nog vele andere zaken. Zo is ons kleine landje ook groot in de microscopische wetenschap van de nanotechnologie. Nederland heeft immers een kenniseconomie.

Momenteel staan we wereldwijd vooraan in de nanotechnologie. En dat willen we natuurlijk houden zo. Veel bedrijven die zich verdiepen in nanotechnologie werken samen met diverse universiteiten zoals die van Delft, Twente en Eindhoven. Maar om voorop te blijven is er steeds weer nieuwe apparatuur nodig om voorop te blijven. Of er voldoende budget beschikbaar blijft voor nieuwe apparaten, hangt af van de politiek. Maar ongeacht of Nederland nu voorop staat in de nanotechnologie of niet, de ontwikkelingen zullen ongetwijfeld doorgaan in 2018.

Wat kunnen we verwachten in 2018?

Vooral de samenwerking met biotechnologie en de neurotechnologie is cruciaal voor de nieuwste technologische ontwikkelingen in de nanotechnologie. Eigenlijk zijn de mogelijkheden oneindig. Alles wordt opgebouwd op moleculair niveau. De opbouw vindt plaats van atoomlaag op atoomlaag en daarmee kunnen theoretisch gezien alle gewenste eigenschappen behaald worden.

De vraag blijft natuurlijk wat de volgende doorbraak zal zijn in de schoonmaakbranche. Natuurlijk kunnen de duurzaamheid en de bewerkingstijden verbeterd worden. Zo hoeft u nog minder vaak coating aan te brengen en de coating hoeft minder lang in te trekken.

Misschien kunt u zelf de fantasie eens de vrije loop laten gaan. Een coating voor uw autolak die nog minder weerstand ondervindt van de wind zodat uw auto nog zuiniger kan rijden. Zonnepanelen die de zonkracht vergroten waardoor er meer rendement bepaald kan worden. Gevelcoatings die van kleur kunnen veranderen wanneer u de oude gevel zat bent. Coating voor uw ramen die het zonlicht kunnen reflecteren of juist absorberen zodat temperaturen beter gecontroleerd kunnen worden voor uw huis of een plantenkas.

Vooralsnog zal de meeste vooruitgang liggen in de toepasbaarheid van de nanotechnologie. Zo worden de meeste ramen, auto’s, badkamers, zonnepanelen en dergelijke nog steeds op traditionele wijze gewassen. Maar in het buitenland is de groei nog beter merkbaar. In veel landen is het al de gewoonste zaak van de wereld om nano coating voor de auto te gebruiken. En daar zal Nederland ongetwijfeld nog gaan volgen in 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.