Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €60 en in België vanaf €75
Klantenservice 085-130 43 49

Hoe maak ik mijn auto schoon?

Lenano-Auto-nanocoating

Hoe maak ik mijn auto schoon. In de wasstraat of met een coating?

In landen waar men veel grote afstanden aflegt is het al vrij normaal. In Amerika, Australië of in het Midden-Oosten gebruikt men nog maar amper de wasstraat. In ons natte, koude kikkerlandje zijn we nog niet zover. Hoewel de sprays en coatings wel steeds populairder worden, zijn we in hier in Nederland nog steeds gewend enorme hoeveelheden water te gebruiken voor het wassen van onze auto. Maar wat is nu beter, de auto wassen met een coating of gewoon ouderwets naar de wasstraat? Laten we even de voor en nadelen bekijken.

De wasstraat

De wasstraat is oud en vertrouwd. Het is gemakkelijk, niet te duur en u kunt meestal redelijk gemakkelijk uw auto schoon krijgen met een goed schoonmaakmiddel. En natuurlijk zijn we het allemaal al een beetje gewend. Zaterdagmorgen voor het boodschappen doen even door de wasstraat. De kinderen achterin vinden het misschien leuk, al dat sop over de zijruit. Maar vroeg of laat gaat het ze vervelen. We worden steeds drukker en de huidige technologie moet het toch wel makkelijker kunnen maken. Maar goed, de wekelijkse rit naar de wasstraat hoort er nu eenmaal bij en verandering is soms moeilijk.

Maar ook het milieu telt mee. Zeker vandaag de dag. Hoewel het afvalwater opgevangen kan worden in de wasstraat, kost het nog steeds enorm veel water. Een beetje wasbeurt kost al snel zo’n twee, driehonderd liter water. En met een beetje hardnekkig vuil tikken de kosten van een beetje goed en effectief schoonmaakmiddel ook al snel mee.

Nanotechnologie

Mocht u nog niet volledig op de hoogte zijn van de huidige technologische ontwikkelingen, dan praat ik u graag even snel bij. Tegenwoordig kunnen we met een zeer dunne naald, aangedreven door een computer, moleculen op celniveau manipuleren. Dat klinkt allemaal ingewikkeld, maar heel simpel gezegd kunnen we de structuur van een stof aanpassen waardoor deze andere eigenschappen krijgt. Zo kan een voor het oog glad oppervlak een zeer ruw oppervlak worden, alleen te zien wanneer er diep genoeg ingezoomd wordt.

Zo gebruikt Lenano deze technologie om nano coatings te maken. Misschien kent u de lotusbloem wel. Voor het blote oog zijn de bladeren van de lotusbloem relatief glad. Maar als u diep genoeg inzoomt met een telescoop ziet het er uit als een heuvelachtige vlakte. Het resultaat is dat regendruppels en ander vuil geen grip krijgt op de bladeren en er zo gemakkelijk van af glijdt.

Lotus effect

Maar wat zijn nu de voor en nadelen van de nano coatings? Uiteraard is en flesje nano coating duurder dan een wasbeurt. Maar na een behandeling met een coating kunt u tientallen wasbeurten overslaan. Uiteindelijk bent u dus goedkoper uit en scheelt het een hele hoop tijd. U hoeft geen andere schoonmaakmiddelen meer te gebruiken als u eenmaal de auto heeft behandeld. Het scheelt ook een hele hoop water. Rekent u maar uit. Tientallen wasbeurten maal honderden liters water en een hoop schoonmaakmiddelen tikt al snel aan.

Als u eenmaal de voordelen van een coating heeft ervaren, zit u bij Lenano goed. Onze nano coatings staan vooraan in de technologische ontwikkelingen. Uniek aan onze nano coatings is dat ze een vuil, vet en waterafstotende werking zodat u van optimaal schoonmaakgemak kunt profiteren. Daarnaast hebben de nano coatings een beschermlaag zodat deze ook nog eens als wax fungeert voor optimale bescherming van uw auto. En de nadelen? Die zijn er gewoon niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.