Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €60 en in België vanaf €75
Klantenservice 085-130 43 49

Belangrijk! Hoe de badkamer goed schoonmaken?

Hoe de badkamer goed schoonmaken?

Wie voelt zich niet beter na een lekkere douche? En het is toch heerlijk om even een avondje te ontspannen in bad? Schoon zijn maakt dat je je beter voelt. Maar als je badkamer zelf niet schoon is, hoe kun je je dan schoon voelen? Toch is dit voor sommigen makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe maak je de badkamer zo grondig mogelijk schoon? En welke middelen kun je het beste gebruiken bij het poetsen?

Hoe vaak de badkamer schoonmaken?

Doordat we zo vaak in de badkamer te vinden zijn, wordt de badkamer veel sneller vies dan je waarschijnlijk door hebt. Het is belangrijk om het schoonmaken goed bij te houden, voordat het vuil te diep in de badkamer nestelt. Dit betekent niet dat we dagelijks of wekelijks elk tegeltje hoeven te schrobben. De tegels op de muur en in de douche hebben ongeveer maandelijks een poetsbeurt nodig. Andere plekken, zoals de badkuip, het douchegordijn en de matjes hebben wel een wekelijkse schoonmaakbeurt nodig. En als je elke dag even een doekje door de wastafel haalt blijft deze ook mooi schoon.

Schone tegels in de badkamer

Het lijkt misschien een hele grote klus, het schoonmaken van de tegels. Maar eigenlijk heb je er helemaal niet zo veel voor nodig. In een emmer met warm water los je wat schoonmaakazijn op. Vervolgens gebruik je de zachte kant van een spons om de tegels ermee in te wrijven. In plaats van een sopje kun je het water met azijn ook in een lege spuitfles doen. Je sprayt hierna eenvoudig de muren in met de oplossing. Welke methode je ook gebruikt: je moet wel even geduld hebben en het laten intrekken voordat je het eraf spoelt. Na een kwartier of half uur kun je met een sponsje langs de tegels gaan. Spoel de tegels na het boenen af met warm water. Hierna kun je de tegels nadrogen met een doek.

Schone spiegels

Het is echt vreemd hoe gauw spiegels vies worden. Je hebt hem misschien pas schoongemaakt, maar door opspattend water van de wastafel, tandenpoetsen, flossen, stof en dergelijke zie je daar niet veel meer van terug. En het is natuurlijk erg vervelend als je bij het scheren of opmaken tegen een vieze spiegel aankijkt. Hoe maak je de spiegels nou het beste schoon?
Je kunt spiegels op dezelfde manier schoonmaken als dat je de ramen doet: met een sopje en een spons. Water met afwasmiddel en misschien zelfs een beetje ammoniak vormen een geschikt sopje. Met een zachte spons ga je langs het oppervlakte en dit droog je daarna goed na met een wisser of een microvezeldoekje. Als er vervelende strepen achter blijven kun je dit goed behandelen met een stuk krant. Door de krant over het glazen oppervlakte te wrijven verdwijnen de strepen en wordt de spiegel weer stralend schoon.

Slechte ventilatie in de badkamer

Er zijn soms bepaalde ‘problemen’ in de badkamer die wat extra aandacht vergen en niet zomaar met de boven genoemde middeltjes op te lossen zijn. Ze kunnen ontstaan doordat de badkamer lange tijd niet goed schoongemaakt is of slecht geventileerd is.

Schimmel in de badkamer

Schimmels in de badkamer zien er niet alleen vies uit, ze zijn ook nog eens slecht voor je gezondheid! Daarom is het belangrijk om de schimmels goed te behandelen. Zelfs de meest hardnekkige schimmels kunnen verwijderd worden met de juiste middelen.

Soda is een krachtig middel wat meestal werkt tegen schimmel. Je kunt een schepje soda oplossen in een liter water en in een lege spuitfles doen. Dit spray je op de plekken waar de schimmel zit. Geef het zeker een uur de tijd om in te trekken. Hierna kun je met een borstel over de schimmelplek boenen en de plek zou weg moeten gaan. Mocht dit niet werken kun je ook bleekmiddel gebruiken. En in het geval van een heel hardnekkige schimmel kun je speciaal anti-schimmel schoonmaakmiddel kopen. Deze producten zijn erg krachtig en hierdoor komen de schimmels niet gauw meer terug.

Kalkaanslag verwijderen

Doordat je in de badkamer zo veel met water bezig bent, is kalkaanslag onvermijdelijk. Deze aanslag kan op de tegels, op het glas en op andere plekken in de badkamer voorkomen. Hoe verwijder je deze aanslag? Met dikke bleek. Dit breng je onverdund aan op een sponsje en hiermee poets je over de kalkplekken heen. Dit middel moet ongeveer een uur intrekken voor een goed effect. Spoel het hierna af met heet water en boen het nog even na. Gebruik een doek om het na te drogen en je kalk zou weg moeten zijn.

Het kan makkelijker

Zoals je hierboven al kunt lezen kan schoonmaken van de badkamer best een grote en vervelende klus zijn. Vooral voor de meesten onder ons, die schoonmaken niet als grootste hobby hebben. Maar het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Breng bijvoorbeeld een nano-coating aan over de tegels, spiegels en het glas. Dit is een onzichtbare coating die bestaat uit minuscuul kleine deeltjes die hechten aan de ondergrond. Deze laag zorgt ervoor dat water, vuil, schimmel en kalk zich niet meer kunnen hechten aan de oppervlaktes. Hierdoor hoef je alleen af en toe een (nat) microvezel door je badkamer te halen, en al dat schrobben, poetsen en boenen is verleden tijd.

Het aanbrengen van de coating is heel eenvoudig. Het is voor de aanhechting belangrijk dat de ondergrond zo schoon mogelijk is. Door de voorreiniging hecht de coating zich aan het oppervlakte en niet aan het vuil of vet. Hierna breng je de coating aan met cirkelvormige bewegingen. Vervolgens poets je het oppervlak nog even na met een microvezeldoek. Na een uur is de coating volledig uitgehard en kan het in contact komen met water.

Bij Lenano kun je een glas coating kopen. Deze coating is niet alleen geschikt voor glas, maar ook voor keramische oppervlakken, kortom: je hele badkamer. Je brengt eenmalig deze coating aan op de deuren, douchecabines, tegels, spiegels, glazen wanden en ramen, en je hebt voortaan een fantastisch schoonmaak gemak. Hierdoor kun je je altijd schoon voelen in de badkamer, zonder al die moeite. Ideaal toch?