Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €60 en in België vanaf €75
Klantenservice 085-130 43 49

Auto wassen? Met nanotechnolgie makkelijk en langdurig schoon

Auto-poetsen-Lenano

In veel huishoudens is het vaste prik; Op zaterdagochtend de auto wassen. Een klus waar je lang niet altijd zin in hebt. Een alternatief is om in de rij te gaan staan bij de wasstraat, maar ook dat kost de nodige tijd. De kinderen een extraatje beloven als ze de auto wassen is misschien ook nog een optie, maar dan moet je natuurlijk wel kinderen hebben en ook nog van een leeftijd dat ze je auto kunnen en willen wassen. Je kunt het jezelf natuurlijk ook een stuk gemakkelijker maken, met een beetje hulp van nanotechnologie.

Een langdurig schone auto, een droom?

Het klinkt waarschijnlijk wat ongeloofwaardig, dat je je auto kunt behandelen met een middel waardoor hij langdurig vuil- en waterafstotend wordt. Als zo’n middel bestond zou iedereen dat toch wel gebruiken? Dat denken wij van Lenano eigenlijk ook, en het verbaast ons dat dat nog steeds niet zo is. Want het werkt echt. Je auto wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei soorten vuil. Stof is nog het minst erg, zand uit de Sahara wordt al wat vervelender, en vogelpoep moet je als het even kan meteen verwijderen als je niet wilt dat de zuren in de poep de lak van je auto aantasten. Maar dat komt er dan weer niet van, want op het moment dat je ziet dat er viezigheid op je auto zit heb je natuurlijk geen doekje bij de hand om het meteen schoon te maken. En daarna wordt het vergeten.

Wat je uiteindelijk graag wil is gemak. De coatings van Lenano zorgen hiervoor. Na behandeling met onze coatings is het echt een kwestie van een natte (microvezel)doek over de auto en de auto glimt weer alsof hij net gewassen is.

De Lenano Auto Nano Polish

We hebben een tweetal producten in ons assortiment om niet alleen de auto gemakkelijk schoon te houden, maar ook om deze er nog eens in topconditie uit te laten zien. De Auto Nano Polish heeft zowel preventieve (veroudering) als herstellende eigenschappen. Deze polish is zeer gemakkelijk in gebruik en wordt veelvuldig gebruikt door zowel particulieren als ‘elite autocleaners’ in het hoge segment. De verwerking kan zowel met de hand als machinaal worden gedaan. Waarbij wij voor grotere oppervlakken adviseren om gebruik te maken van een polijstmachine met zachte polijst-pads.

De Nano Polish zorgt ervoor dat oude en instabiele geverfde oppervlakken worden hersteld en de oorspronkelijke glans wordt hersteld. Daarnaast geeft de behandeling ook nog eens een duurzame bescherming.

De Lenano Auto Glas (Ceramic) coating

Is de lak van je auto al in topconditie of heb je met behulp van de Nano Polish de lak weer in originele staat, dan is het tijd om de Auto Glas (Ceramic) coating aan te brengen. Met deze coating geef je het oppervlak een professionele duurzame bescherming welke ook nog eens water- en vuilafstotend werkt. Deze coating is van het hoogste niveau en is zeer gemakkelijk aan te brengen. Zorg ervoor dat de auto voor behandeling grondig gereinigd is en breng de coating op een droge ondergrond aan met de bijgeleverde microvezeldoek (non-woven). Gebruik hierbij cirkelvormige bewegingen en herhaal dit tot de coating is opgedroogd.

Voor het grondig reinigen en vet- en vuilvrij maken van de auto hebben wij overigens een zeer goed reinigingsproduct in het assortiment. De Maxx Xtreme cleaner is een nano reiniger die grondig reinigt en ook nog eens biologisch afbreekbaar is. Hiermee zorg je voor de ideale omstandigheden voor een maximaal rendement van de coating.

Naspoelen met water en de coatingbehandeling is klaar

Wanneer je de auto hebt behandeld met een van de coatings is het enige wat je hoeft te doen is de auto nog een keer met schoon water naspoelen. Je zult zien dat je auto je stralend tegemoet staat te glimmen alsof hij net uit de showroom van de garage komt. De komende tijd hoef je deze behandeling niet meer te herhalen, want de coating laag blijft langdurig zitten. Vanaf nu is een emmer schoon water (of een goede regenbui) en een (microvezel)doek voldoende om je auto te ontdoen van vuil en viezigheid. Want door de nano coating laag krijgen deze geen kans meer om in de lak te trekken, zodat je steeds weer moet gaan staan boenen om het schoon te krijgen. En dit terwijl je je ondertussen afvraagt of de lak van de auto wel bestand is tegen het schoonmaakmiddel wat je gebruikt.

Eén behandeling, langdurig een schone auto

De behandeling met de coating op basis van nanotechnologie levert een verbluffend resultaat. De duurzaamheid van de coating is afhankelijk van de hoeveelheid slijtage. Hierbij kun je denken aan dagelijks gebruik en blootstelling aan regen en weer. Doorgaans kun je een aantal maanden profiteren van de unieke werking. Mocht je ervaren dat de werking minder wordt kun je het oppervlak in eerste instantie met een lichte reiniger ‘oppoetsen’. Daarna kun je probleemloos een nieuwe laag coating aanbrengen op exact dezelfde manier als bij de eerste keer.

Niet alleen voor de buitenkant

Doordat de Auto Glas (Ceramic) coating praktisch dezelfde eigenschappen als de Kunststof coating heeft is deze niet alleen geschikt voor de buitenkant van de auto. Je kunt er ook het interieur van de auto mee behandelen om ook hier het effect te creëren van een langdurig vuilafstotende laag.

Gebruik het voor het dashboard en de portieren en je hoeft ook de binnenkant van je auto voorlopig niet meer intensief schoon te maken. Tot slot: Vergeet de velgen niet. Want ook daar werkt de coating met nanotechnologie uitstekend. Mooie glanzend schone velgen, waar je alleen zo nu en dan een doekje met schoon water overheen hoeft te halen. De komende jaren kun je je zaterdagochtenden aan leukere dingen besteden als het wassen van de auto.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.